3D print med Fiber-forstærket Nylon Udskriv
Skrevet af Administrator   
Søndag, 24. september 2017 22:11

3D print i Nylon med mulighed for forstærkning med Carbon, Kevlar og Glasfibre

Med erhvervelsen af den revolutionerende Markforged Mark Two 3D printer er vi nu i stand til, som en af de første i Danmark, at tilbyde vores kunder prototype produktion af plast dele i Nylon forstærket med kontinuerlige fibre som har meget højere styrke end de almindelige 3D printede dele i gængse materialer som PLA og ABS. På den måde kan vi printe komplekse og fuld funktionsdygtige dele som har ikke kun den rigtige udseende men også kan bruges i den endelige konstruktion under belastning og med det samme ydeevne som dele produceret i aluminium.

Mark Two

Selve Nylon materialet kendetegnes med fleksibilitet og er yderst slagfast og robust materiale i forhold til andre gængse materialer som bruges til 3D printing såsom PLA og ABS. Nylon er dog ikke så nemt at arbejde med og det er de færreste 3D printere som kan klare opgaven. Blandt dem er 3D printerne fra Markforged kendte for at være i stand at håndtere også lægning af kontinuerlige fibre (patenteret CFF teknologi) i Nylon materialet som øger væsentligt styrken af de 3D printede plast dele.

Med en blanding af Nylon og Carbon fibre kan man opnå en let 3D printet del som har den mekaniske styrke på samme niveau som 6061-T6 Aluminium.

Markforged fibre vs Al

Brug Nylon forstærket med kontinuerlige Kevlar fibre for robuste og slagfaste 3D printede dele.

Nylon forstærket med glas fibre og især HSHT (High Strength High Temperature) glas fibre bruges i plast dele som skal have den nødvendige styrke også højere op i temperatur.

Til sidst kan vi også printe i Onyx materialet fra Markforged, som er Nylon forstærket med karbon mikrofibre.

Kontakt os i dag for uforpligtende tilbud!

Senest opdateret: Tirsdag, 26. september 2017 10:20